Familie mediation

Bij een echtscheiding wil je graag dat het toch al lastige proces zo soepel mogelijk verloopt en je wil al helemaal geen vechtscheiding met voor iedere partij een eigen advocaat. Bij een echtscheiding is het wenselijk om een mediator in te schakelen die kennis van zaken heeft en jullie inhoudelijk en procesmatig kan begeleiden.


Als gecertificeerd familiemediator kan ik jullie op een professionele, onafhankelijke manier door het volledige proces van echtscheiding heen leiden.


Vrijblijvende kennismaking

Ik kom bij jullie thuis voor een vrijblijvende kennismaking. Zodra jullie situatie helder is kan ik een duidelijk beeld geven van wat jullie van mij kunnen verwachten bij het begeleiden van jullie relatiebeëindiging. Uiteraard komt dan ook het kostenplaatje van de echtscheidingsbemiddeling aan de orde, wat wel en wat niet is inbegrepen en vooral de vraag of jullie beiden een klik ervaren met mij als mediator.


Gesprekken & afspraken

Nadat de documenten van jullie huis, bezittingen en schulden met behulp van een checklist zijn geïnventariseerd, wordt in het geval er minderjarige kinderen zijn een begin gemaakt met het bespreken van het ouderschapsplan. Pas wanneer dit grondig is doorgesproken en alle afspraken duidelijk zijn, gaan we verder met het zakelijke deel van de scheiding: jullie woning, bezittingen en schulden. Tot slot wordt er gesproken over eventuele andere materiele zaken. Ik maak van elk gesprek een gespreksverslag.


Als alles is doorgesproken zal ik een echtscheidingsconvenant of een beëindigingsovereenkomst opstellen. In de gesprekken is voldoende ruimte voor emoties. Je voelt je veilig om verdriet, boosheid of frustratie te tonen en te bespreken. Zo kun je elkaar beter begrijpen en wordt het iets minder moeilijk om afspraken te maken.


Juridische afhandeling & officieel maken

Wanneer jullie het convenant, waar het ouderschapsplan onderdeel van is, ondertekend hebben, dien ik deze in bij de advocaat waar ik nauw mee samenwerk. De advocaat onderwerpt het convenant nogmaals aan een juridische check en zorgt ervoor dat de aanvraag tot echtscheiding wordt ingediend bij de rechtbank. Tenslotte wordt ook de inschrijving bij de gemeente voor jullie geregeld. De echtscheiding is dan definitief en ingeschreven in het register.


Ik ben aangesloten bij verschillende samenwerkingsverbanden waarin ik collega-mediators tref en waar ik actief kan sparren met collega’s waardoor mijn kwaliteit beter wordt gewaarborgd. Daarnaast volg ik met een hoge frequentie studie en trainingen om mijn kennis en vaardigheden op peil te houden en te voldoen aan de kwaliteitseisen die het MfN Register aan mij stelt.

Waar kan ik jullie mee helpen?

 

Neem vrijblijvend contact met mij op. Dan bespreken we de mogelijkheden en mijn werkwijze.

Image